Škola italijanskog jezika uz kuvanje: od početka do dezerta
Posted on24.Jul.2016.
Recepti koje spremamo pripremaju se isključivo na način na koji se priprema u Italiji i to sa vrhunskim sastojcima koje je škola obezbedila za vas: najbolji parmezan, divno maslinovo ulje, najbolji italijanski pirinač i konzervirani paradajz
Saveti za učenje jezika
Posted on14.Jul.2016.
Ne trudite se da naučite sve odjednom. Postavite sebi jasne i realne ciljeve i pratite vaš ritam. Budite otvoreni prema novim metodama učenja – mogu vam pomoći! Koristite svaku priliku da komunicirate na jeziku koji učite! Ne plašite se grešaka. Konstantnim radom i upornošću ćete ih ukoniti. Ono što je bitno je da...
Umberto Eko o Italijanskoj kuhinji, jeziku i Italiji
Posted on08.Apr.2016.
Upoznavanje sa italijanskom kuhinjom u svoj njenoj raznolikosti ujedno je i otkrivanje nesagledivih razlika, ne samo u jeziku, već i u ukusima, mentalitetu, ćudima, smislu za humor...
Pesto Đenoveze
Posted on08.Apr.2016.
Jedan od omiljenih sosova naših učenika je upravo ovaj. Mi ga obrađujemo na italijanskom, a vama ga predstavljamo na srpskom jeziku.
Samo ime nastalo je od glagola PESTARE (gnječiti) što će vam biti i više nego jasno dok ga budete spremali.
Centar Contatto u emisiji Exploziv Prve televizije
Posted on03.Nov.2010.
Dragi posetioci, Edukativni i prevodilački centar Contatto ugostio je ekipu emisije Exploziv, Prve televizije na kursu italijanskog jezika sa italijskom kuhinjom. Zajedno... Read More
Reportaža sa časa na Tv Avala
Posted on21.Sep.2010.
Dragi posetioci, u utorak 21. septembra u emisiji “Čist račun” na TV Avala, emitovan je prilog o našem Centru. Pogledajte kako smo... Read More
Učimo gledajući filmove
Posted on20.Sep.2010.
Najbolje se uči kroz zabavu! Prateći nove pristupe nastavi u Centru Contatto se tokom kurseva prikazuju i filmovi uz pomoć kojih se,... Read More
O motivaciji
Posted on11.Sep.2010.
Zašto neko uči strani jezik? Pitanje je veoma jasno, ali odgovor se može razgranati u brojne specifične slučajeve pojedinaca i motivacije. Smatra... Read More